Cursus Pathologie 2.0

Locatie: Congrescentrum Domus Medica in Utrecht
Datum en tijd:
20-04-2017
09:00 - 17:00
Contactpersoon: Wilma van den Heuvel
Deelnamekosten: 695 excl. BTW

Het gebruik van ICT in de pathologie, waaronder het digitaliseren van preparaten, heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en er zal de komende jaren nog heel veel gaan gebeuren. Dit maakt dat er steeds meer kennis verwacht wordt over het innovatieve gebruik van ICT op de afdeling pathologie. De pathologie is een breed vakgebied: allerlei laboratoriumtechnieken, microscopie, al dan niet digitaal en verslaglegging. Daarnaast vinden er nog consultaties, revisies en panels plaats. In al deze processen kan ICT veel betekenen om de processen te ondersteunen. De toegenomen mogelijkheden en wensen van gebruikers komen tot uiting in de complexiteit van de ICT omgeving en de noodzaak om kennis over bijv. uitwisselingsstandaarden te hebben. Ook zal er bij het maken van beleid rekening moeten worden gehouden met de eisen die gesteld worden vanuit de benodigdheden voor ICT, waarbij met name de overstap naar digitale pathologie veel impact zal hebben.

In deze training werken we de verschillende aspecten rondom ICT op de afdeling pathologie uit en met name het gebied van digitale pathologie. We laten zien welke informatiesystemen een rol spelen, hoe deze samen kunnen werken, bijvoorbeeld door het gebruik van internationale standaarden als HL7 en DICOM, en wat erbij komt kijken om digitale pathologie te implementeren, ook met onze ervaring uit andere medische domeinen.

Voor wie:
- Personen die zich bezighouden met ICT rondom de pathologie
- Geïnteresseerden in digitale pathologie
- Labmanagers met portefeuille ICT
- Leveranciers van pathologie software en -apparatuur
- Bezoekers van eerdere congressen van MedicalPHIT over digitale pathologie.


Onze eigen ervaren trainers hebben veel ervaring binnen de pathologie, maar ook binnen andere domeinen en op deze manier hebben we een breed programma samen weten te stellen.

Daarnaast hebben we als gastspreker Alexi Baidoshvili, die als patholoog gespecialiseerd is in het gebied van digitale pathologie. Hij werkt bij LabPon, één van de vooraanstaande laboratoria in Nederland en internationaal als het gaat om digitale pathologie.

Het programma bevat de volgende onderdelen:

  • Introductie 
  • De meerwaarde van digitale pathologie
  • Introductie IHE als basis voor interoperabiliteit
  • Workflows binnen de pathologie volgens IHE
  • Aanschaf van scanners en informatiesystemen
  • Oefening workflows 
  • Architectuur Digitale Pathologie, impact op de omgeving
  • Uitwisseling digitale coupes en verslagen in Nederland: project PIE (Pathology Image Exchange) en lab2lab
  • Programma van Eisen Digitale Pathologie, discussie
  • Afsluiting

U kunt zich inschrijven door hieronder op 'inschrijven' te klikken en uw gegevens in te voeren. U ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail met daarin verdere informatie. Per post sturen wij u de factuur, deze dient voor aanvang van de cursus voldaan te zijn. Wij hanteren voor deze training een minimumaantal deelnemers van tien personen.


De kosten voor deelname bedragen € 695 (ex BTW) per persoon. Hierbij zijn inbegrepen koffie, thee, lunch en een digitale cursusmap.

 

Early Bird tarief

Indien u zich tot 4 weken vóór deze cursus inschrijft dan bieden wij u een korting van 100 euro op de cursus fee.

Annuleren :
U kunt schriftelijk annuleren tot 8 dagen voor aanvang van de cursus. Na die datum zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

 

Back to top