Congres PACS: AI & IA - Imaging Architecture in het tijdperk van AI

Locatie: via Livestreaming
Datum en tijd:
09-12-2020
10:00 - 17:00
Contactpersoon: Wilma van den Heuvel
Deelnamekosten: 149 excl. BTW

Wil je nieuwe inzichten opdoen over PACS, beelduitwisseling en AI? Of is het tijd om bestaande kennis te updaten? Dat was nog nooit zo makkelijk, want ons congres is nu eenvoudig via een livestream te volgen.

De hele dag zie je talloze voorbeelden van Imaging Architecture in het tijdperk van AI. Volgens dagvoorzitter Nicky Hekster is AI namelijk een natuurlijke partner van het PACS. “Elke ontwikkeling van een AI toepassing vereist goede data. En een PACS is een hele goede manier om, met name beelddata, op te slaan, te ontsluiten, te annoteren en workflows in te richten.”

Onderwerpen:

  • Trends in imaging. In dit blok komen de laatste ontwikkelingen in imaging en AI aan bod. Wat is de huidige stand van zaken? Hoe krijgen we de implementatie van AI in imaging opgeschaald naar de klinische omgeving?
  • AI. In dit blok geven we praktische tips voor de implementatie van AI bij radiologie. Ook kijken we naar AI en databeschikbaarheid en Kunstmatige Intelligentie in medische hulpmiddelen en de MDR.
  • Beeld en verslag in de keten. In dit blok komt gestructureerde verslaglegging & hergebruik van gegevens in de oncologie aan de orde. Maar ook een regionale aanpak voor uitwisseling van medische informatie en het Informatiestelsel voor de zorg.
  • Andere kijk op beelden. In dit blok staat imaging bij het NFI, the internet of social machines en de toegang van patiënten tot beelden centraal.

Schrijf je in!

Het congres is ook dit jaar weer interessant voor iedereen die met medische beelden werkt en bij wil blijven op het gebied van AI en IA. Het dagprogramma is te volgen via een livestream. Lukt het niet om alles live te volgen? Geen probleem, congresdeelnemers kunnen presentaties ook later terugkijken. Mis het dus niet op 9 december!

Wil je als leverancier deelnemen met een break-out room, use-case AI of commercial?
Neem dan contact op met Wilma van den Heuvel via wvdheuvel@phit.nl

     
09.15 Start inloggen stream  
  Trends in imaging  
09.30 Welkom en introductie MedicalPHIT
09.45 Geen AI zonder IA Nicky Hekster, dagvoorzitter
10.00 Visie op Nederland in beeld Hans Mekenkamp, partner,  MedicalPHIT
10.20 AI in imaging: The Good, the Bad and the Ugly Paul Algra, radioloog, Noordwest Ziekenhuisgroep
10.40 Pauze Meet the speaker, Break-out rooms en use-case AI
  AI  
11.10 AI implementatie voor radiologie: praktische tips Prof. dr. Erik R. Ranschaert, radioloog ETZ, professor UGent en president EuSoMII
11.30 AI en databeschikbaarheid, een pittige dobber Henk Hutink, teamlead Advies, Nictiz
11.50 Kunstmatige Intelligentie in medische hulpmiddelen en de MDR Mr. Erik Vollebregt, partner, Axon Advocaten
12.10 Pauze
Meet the speaker, Break-out rooms en use-case AI
  Beeld en verslag in de keten  
13.10 Gestructureerde verslaglegging & hergebruik van gegevens in de oncologie -Met kleine stappen onderweg naar grote doelen Carla Meeuwis, radioloog, Rijnstate en Floor Klijn, klinisch informaticus,  IKNL
13.40 To Twiin in de Doelarchitectuur Informatiestelsel Zorg Ben van der Stigchel,  bedrijfsarchitect, VZVZ/Twiin
14.00 Een regionale aanpak voor uitwisseling van medisch informatie Erik Zwarter, informatiemanager eHealth, Erasmus MC
14.40 Pauze Meet the speaker, Break-out rooms en use-case AI
  Andere kijk op beelden  
14.50 Imaging in het NFI: van plaats delict naar bewijsvoering Prof. Rick van Rijn, forensisch kinderradioloog, Nederlands Forensisch Instituut (NFI)
15.10 AI implementation in clinical practice: Challenges and pitfalls Nikolas Stathonikos, manager AI development & implementation, UMC Utrecht
15.30  The Internet for Social Machines? Prof. dr. Barend Mons, Human Genetics Department LUMC, president CODATA and director GO FAIR International Support and Coordination Office
15.50  De patiënt wil haar beelden…. En krijgt ze ook Sylvia Veereschild, leveranciersmanager MedMij en patiënt
16.10 Samenvatting  
16.30 Afsluiting  

 

 

U kunt zich inschrijven via ons streamingsplatform

Via dit platform volgt u ook de livestream en kunt u alle opnames terugkijken. Schrijf u niet in via deze site!!

De kosten voor deelname bedragen € 149 (ex BTW) per persoon. Hierbij is inbegrepen de mogelijkheid om alle opnames van de streaming terug te kijken en downloads van de presentaties.


 

Back to top